300 ezer büntetés a ZTE-nek, figyelmeztetés a Falconak

 

 

Büntetéssel sújtották szurkolói viselkedés miatt a Zalakerámia ZTE KK csapatát. A határozatot változtatás nélkül közöljük.
 

JEGYZŐKÖNYV

 

az MKOSZ Fegyelmi Bizottsága 2013. október hó 24. napján a ZTE KK és a Falco KC ellen fegyelmi vétség elkövetése miatt megtartott tárgyalásáról

Jelen vannak:

Dr. Nyilas Levente a Fegyelmi Bizottság elnöke
Hegyi Tekla a Fegyelmi Bizottság tagja
Dr. Tóth Bars a Fegyelmi Bizottság tagja
Dr. Forray Gábor a Fegyelmi Bizottság tagja

A bizottság elnöke megállapítja, hogy a tárgyaláson az idézettek nem jelentek meg, értesítésük szabályszerű volt.
A bizottság elnöke ismerteti a ZTE KK – Falco KC, F1AF 0012 számú, és a Kaposvári KK – ZTE KK F1AF 0021 számú mérkőzésekről a jelentéseket.

Ezután a bizottság meghozta az alábbi
HATÁROZATOT:

A ZTE KK Kft sportegyesületet a Fegyelmi Szabályzat 59. § (1) és (4) bekezdésében írt mérkőzés rendjének megzavarása fegyelmi vétség miatt az 59. § (1) bekezdés g.) pontja alapján 300.000 (háromszázezer) forint pénzbüntetésben, a Falco KC Szombathely Kft. sportegyesületet 59. § (1) bekezdés a.) pontja alapján figyelmeztetésben részesíti.
A határozat ellen a kézbesítéstől számított 15 napon belül fellebbezésnek van helye.

INDOKOLÁS
Az MKOSZ Technikai és Biztonsági Bizottsága fegyelmi eljárást kezdeményezett a ZTE KK – Falco KC F1AF 0012 számú, és a Kaposvári KK – ZTE KK F1AF 0021 számú kosárlabda mérkőzéseken történtek miatt.

A jelentések alapján a következőket állapította meg a bizottság:

1.)
A ZTE KK – Falco KC mérkőzésen a hazai csapat szurkolói az első negyedben és a lefújás után többször a „buzi Szombathely”, a harmadik negyedben „cigányok,cigányok” rigmust, a szombathelyi szurkolók az első negyedben többször a „buzi Egerszeg”, a második negyedben a „buzi Kapitány” rigmust skandálták.

2.)
A Kaposvári KK – ZTE KK mérkőzés negyedik negyedében egy zalaegerszegi szurkoló a mérkőzéslabdával mellbe dobta az alapvonalon helyezkedő Földházi Tamás játékvezetőt, miközben a zalaegerszegi nézők a következőket kiabálták: „Fújd meg a sípot, fújd meg jól, baszd meg az anyád, baszd meg jól!”
A két egyesület azzal, hogy a trágár szurkolásnak, az ellenfél, a játékvezetők becsmérlésének teret engedett, a mérkőzés rendjének megzavarása fegyelmi vétséget követte el.


Dr. Nyilas Levente
elnök

 

 

 

Megosztás