Elkezdtük

Hétfőn 19 órakor erőnléti edzéssel munka állt és elkezdte a felkészülést a 2013/2014-es szezonra a Zalakerámia ZTE KK csapata.
Az edzők és ügyvezető köszöntőjét 14 játékos hallgatta: Gáspár Dávid, Kámán Tamás, Kovács Ádám, Puszta Dávid, Kerkai Ákos, Kertész Dániel, az első egerszegi napját töltő Czinger Zoltán, a legfiatalabbak közül Kis Raul, Pajor Péter, Olasz Ádám, Fischer Bence, az élő szerződéssel rendelkező Koma Dániel, valamint a jövőre nem Zalaegerszegen kosárlabdázó, de a felkészülés elejét a csapattal végző Gáll Dominik és Tóth Péter. Igazoltan volt távol a 4 hét múlva érkező Doug Plumb, a válogatottal készülő Lekli József és az utánpótlás EB után 1 hét pihenőt kapó Velkey János.


Rendhagyó módon az idei összetartás nem a Sportcsarnokban indult, ugyanis a TAO pályázat eredményeképp 2 év késéssel elinduló létesítményfejlesztés miatt a kosárcsapatok otthona pár hétig/hónapig megközelíthetetlen lesz (nem elképzelhetetlen az október 5-én kezdődő bajnokság sorsolásának zalai felborítása sem, esetlégesen elhúzódó munkák esetén…). Ez azonban még a jövő zenéje, csakúgy, mint a felkészülési tornák pontos menetrendje. Előzetes információk alapján csapatunk 3 nagyobb tornán és több (többnyire idegenbeli) felkészülési mérkőzésen szerepel.
Addig erőnléti edzések, és iskolákba helyezett labdás tréningek lesznek napirenden.

A ZTE felkészülési tornáinak várható beosztása:
szeptember 14-15. - Orosz László Emléktorna, Kaposvár (várható résztvevők: Kaposvár, Paks, Pécs, ZTE)
szeptember 19-22. - Göcsej Kupa, Zalaegerszeg
szeptember 27-29. - IV. Horváth Zoltán Nemzetközi Emléktorna, Szombathely



Fotó: Bálizs Zsuzsa, ztekosar.hu
Zalakerámia ZTE KK; Dallos Ádám

Megosztás