Gerald Boston a ZTE új irányítója!

Úgy tűnik, Gerald Boston személyében megtalálhatja irányítóját a Zalakerámia ZTE KK. Tegnap éjszaka megszületett az egyezség és a 22 éves, 180 cm-es, 84 kg-os amerikai játékos szeptember elején érkezik első európai csapatához, és 3 hét próbajáték áll rendelkezésére, hogy meggyőzze a Zalakerámia ZTE KK szakmai stábját. Vele és a - szintén szeptember elején érkező - kanadai Doug Plumbbal lehet teljes a ZTE külföldi mezőnysora.

„Gee” Amerikában nem szerepelt reflektorfényben, hiszen az amerikai egyetemi bajnokság második divíziójában kosárlabdázott, igaz ott parádésan! 2009-2013 között a Barton College az NCAA II élcsapatai közé tartozott és Boston együttese vezére volt. Karrierátlagai: 18,4 pont – 5,2 gólpassz – 3,5 lepattanó – 2,4 szerzett labda – 46 % mezőny-, 40 % tripla-, és 88 % büntető hatékonyság. A 2007-ben bajnokságot nyert Barton College történetének legeredményesebb játékosaként számos amerikai elismerést kapott, kiemelendő a 2009-ben neki ítélt Konferencia Év Újonca cím, illetve a legutóbbi két szezonban is a bajnokság legjobb ötösébe választották.
 


Gerald Boston a klub előjáróinak reményei szerint ár/érték arányban is jó választásnak tűnik, és európai újonc létére sebességével, játékintelligenciájával és dobókészségével csapatunk meghatározó játékosa lehet. Völgyi Péter elmondása szerint Boston csapatával hasonló stílusú kosárlabdát játszott, mint amit Egerszegen kívánnak meghonosítani.

A Zalakerámia ZTE KK kerete még nem teljes, egy középjátékossal alakulhat ki a közeli jövőben a végleges, 2013/2014-es állomány.
 

Zalakerámia ZTE KK; Dallos Ádám

 

Megosztás