A középházban folytatja a bajnokságot az U16-os csapatunk

A juniorokhoz és serdülőkhöz hasonlóan kadett (U16) csapatunknak is selejtező tornát kellett vívnia az országos főtáblára jutásért, ahol a PVSK, a Szolnok és a házigazda Baja csapataival kellett megmérkőznünk. Célunk a továbbjutás érdekében mindenképp a csoport 1-3. helyének megszerzése volt.

Németh Csaba vezetőedző értékelése:

A szombati napon elsőként a PVSK csapatával játszottak a fiatalok, és egy nagyon jó kezdést követően félidőre el is döntöttük a mérkőzést, a mutatott játékkal helyenként még nekem, edzőjüknek is kellemes meglepetést okozva. Az edzésen gyakorolt elemek éles helyzetben is láthatóvá váltak, azt játszottuk, amit tudunk, így hamar felülkerekedtünk és szépen hoztuk le a meccset.

Zalakerámia-ZTE KK – PVSK 88-50 (32-11, 23-11, 18-11, 15-17)

ZTE KK: Adrovicz B. 16, Péter L. 10, Martonics A. 15, Károlyi Z. 8, Szabó Zs. 6., csere: Szlavicsek Z. 4, Csonka D. 6, Némethy M., Kovács D. 10, Németh G. 5, Kása L. 6, Török M. 2.

Aznapi második mérkőzésünkön a Szolnok ellen már a csoport-elsőség kérdése dőlhetett el, bár az ő Baja elleni hasonlóan meggyőző első győzelmük után egy kemény mérkőzésre számítottunk. A várt nagy meccs azonban elmaradt, mivel sajnos már a kezdésnél nagyon beragadtunk, és félidőre olyan hátrányba kerültünk, amit a sokkal gyorsabban és pontosabban játszó Szolnok már nem adott le, és ezúttal sajnos ilyen arányban is megérdemelten győzött le bennünket. Egy ilyen nehéz találkozón, ilyen nyomás alatt több játékosunk is adós maradt a tőle elvárható teljesítményétől. 

Zalakerámia-ZTE KK – Szolnoki KA 50-81 (12-26, 13-21, 11-24, 14-10)

ZTE KK: Adrovicz B. 3/3, Péter L. 3, Martonics A. 11/3, Károlyi Z. 7/3, Szabó Zs. 2., csere: Szlavicsek Z. 4, Csonka D. 10, Némethy M., Kovács D. 4, Németh G. 6, Kása L., Török M.

A második napon a Baja elleni mérkőzésen már a csoport második helye volt a kérdés, ezért így is álltunk neki, azonban a jó kezdés után sokáig nem tudtuk 15 pontnál jobban leszakítani ellenfelünket. Sok ki nem kényszerített hibából eladott labdák, kihagyott ziccerek következtek, s bár a győzelem nem forgott veszélyben, a két csapat közti tudásbeli különbség nem jött ki, nem tudtunk szépen, látványosan nyerni. Sokszor túlvállaltunk helyzeteket, majd bosszantó technikai hibák jöttek, ebből adódóan a pontszegény meccsen nem volt meggyőző a teljesítményünk.

BasketBaja SE - Zalakerámia-ZTE KK 42-58 (0-10, 14-15, 8-11, 20-22)

ZTE KK: Adrovicz B. 14/6, Péter L. 5, Martonics A. 13, Károlyi Z. 8, Szabó Zs. 4., csere: Szlavicsek Z. 2, Csonka D. 2, Némethy M., Kovács D., Németh G., Kása L., Török M. 3.
  
A csapatok játékát látva összességében elmondható, hogy a csoport 2. helye reális számunkra, ezzel most a középházban, a 13-24. között folytatjuk a bajnokságot. Innen kellene legalább a „B” döntőig verekednünk magunkat, ami jelen tudásunk alapján talán még bravúr lenne, viszont most már ezen dolgozunk tovább.

2024. október 1. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás