Beszámoló utánpótlás csapataink múlt heti mérkőzéseiről

U14 serdülő bajnokság.  Alapszakasz, középház, Nyugati-csoport:  

Zalakerámia ZTE KK/A  - Szombathelyi SE 74-64  (19-15, 15-16,  22-20,  18-13)
Körmend. 

Zalakerámia ZTE KK/A: Bencze G. 17, Soltész 14, Ouldamar B. 2, Viant, Sulyok 2. Csere:  Hunyadi 16/3, Nagy M. 5, Szalai Z. 4, Lovas-Bán, Márton 14, Beledi,  Takács. Vezetőedző Ambrus Péter

Ambrus Péter értékelése: - Több mint egy éve nem játszottunk a Szombathely ellen, ezért fontos volt számunkra, hogy az első alapszakasz meccsén jól játszunk. Az első negyedben hullámzott a védekezés, viszont a támadásokat nagyon jó ritmusban tudtuk elindítani, befejezni. A második negyedben ez pont fordítva történt és ebből a Szombathely tudott zárkózni. A harmadik negyed kiegyenlített játékot hozott, nem tudtunk az egész meccs során ellépni az ellenfelünktől. Végig  4-6 pont között mozgott a  különbség a meccs nagy részében, viszont érezhetően jobbak voltunk. A végjátékban sikerült pár egyéni akcióval beállítani a 10 pontos különbséget és egy értékes győzelmet szereztünk.

Zalakerámia ZTE KK/A – Körmendi Törpördögök 112-64 (36-11, 24-18,  26-18, 26-17)

Zalakerámia ZTE KK/A:  Hunyadi 20, Nagy M. 2, Szalai Z. 4, Lovas-Bán 5,  Márton B. 21. Csere:  Bencze G. 17,  Soltész 7, Ouldamar B. 10, Viant 6, Sulyok 20, Beledi, Takács. Vezetőedző:  Ambrus Péter. 

Ambrus Péter értékelése: - Két edzőmérkőzést játszottunk már a Körmenddel, melyeken nagyon vegyes volt a játék képe. Most a fizikális fölényünket ki tudtukhasználni és a kezdeményezést magunkhoz ragadtuk a letámadással és a pontos befejezésekkel. Álomszerűen indult a mérkőzés és nagyon egyben volt most a csapat, mindenki koncentrált játékkal tudott hozzátenni a győzelemhez. Gratulálok a csapatnak! Az első lépést megtettük a Nyugati-csoportban, hosszabb szünet következik, amiben sok munkát kell elvégeznünk a további fejlődéshez.

U16 kadett  bajnokság. Alapszakasz, C csoport,  1. forduló: 

Zalakerámia ZTE KK – Óbudai Kaszások/A  88-71 (28-16, 20-16, 17-20, 23-19)
Zalaegerszeg, Ostoros-csarnok.

Zalakerámia ZTE KK: Adrovicz B. 15,  Szabó Zs. 6, Péter L. 13,  Martonics 14, Károlyi 23/3. Csere: Szlavicsek 2, Csonka 4, Némethy, Kovács D. 8, Németh, Kása 2, Török 1. Vezetőedző:  Németh Csaba. 

Németh Csaba értékelése: -  Az alapszakasz első meccsét kiemelten fontosnak tartottuk, ennek megfelelően készültünk. Kezdésünk viszont mégsem volt elég éles, azonban hamar rendeztük a sorokat és több jó indításból könnyű kosarakat szereztünk. A második negyedben eleinte tudtuk fokozni a tempót, de 20 pont feletti vezetésnél kicsit bele is nyugodtunk ebbe. Igaz, itt már sok cserével sokféle felállásban játszottunk. A második félidő kiegyenlített lett, mi lelassultunk, egyre több rossz megoldást választottunk támadásban, és már védekezésben is. Jól küzdöttünk, csapatként nyertünk, az eredmény is jó, de sajnálom, hogy a mérkőzésen belül nem tudtunk hosszabb szakaszokban pontosabban játszani és nagyobb különbséget kialakítani, mert ezen a napon ebben a meccsben több volt számunkra. Két következő mérkőzésünk (NKA Pécs/B, Honvéd/B) ennél sokkal nehezebb lesz.

U19 junior bajnokság. Alapszakasz, főtábla, B-csoport: 

Bp. Honvéd SE/A – Zalakerámia ZTE KK/A  109-62 (29-17, 31-14, 25-17,  24-14)
Budapest. 

Zalakerámia ZTE KK/A:  Gerencsér 6, Ruzsics 9, Tóth B. 13/9, Kovács Á. 2, Mészáros 24/9. Csere: Györe, Szalai 2, Tóth Á., Tóth M. 1, Horváth B., Gérczei 3/3, Károlyi 2. Vezetőedző:  Bodrogi Csaba. 

Bodrogi Csaba értékelése: - A selejtezőben mutatott magabiztos és meggyőző különbségű győzelmek után tudtuk, hogy más sebességű, más intenzitású mérkőzésekre kell számítanunk a legjobbak között. A tavalyi 3. helyezett Honvéd ellen szerettük volna megmutatni elsősorban magunknak, hogy képesek vagyunk ezen a szinten is játszani. Ezúttal ez nem sikerült. Az akarattal és a hozzáállással nem volt probléma, de az első néhány percet leszámítva, más sebességen mozogtunk és gondolkodtunk. Nehezen dolgoztunk ki tiszta helyzeteket, az erőltetett dobásokból és a 25 eladott labdánkból könnyedén leindítottak minket és sajnos felállt védelem elleni játékban is hatékonyak voltak. A mi csapatunk még nincsen hozzászokva az ilyen ritmusú, fizikumú mérkőzésekhez. A  kérdés csak az, hogy mennyi idő kell ahhoz, hogy alkalmazkodjunk. Számunkra a következő mérkőzéseken a cél, hogy mielőbb felvegyük ezt a tempót és képesek legyünk a további fejlődésre.

2024. október 8. Zalakerámia ZTE KK 


 

Megosztás