Kék-fehér parádé az első meccsen

 

A nézőtér zöme fehérbe öltözött, de a bemutatásnál a játéktér is. Több száz pénztárgép szalag landolt a ZTE bemutatásakor, remek alaphangot adva a mérkőzésnek.

whszol.jpgSok hibával kezdte a találkozót a ZTE, a Szolnok szinte majdnem minden támadásból eredményes volt, míg a ZTE-nél pontatlanok voltak a külső dobások. A 8. percben érte utol ellenfelét a hazai csapat (16-16), de továbbra is döcögött a játéka.
Az amúgy is sérülésektől sújtott olajosoknak aztán egy újabb veszteséget kellett elkönyvelniük: Szabó Péter talpa tapadt le a parkettre, így Fodor Márton kiesése után végleg irányító nélkül maradt a Szolnok. A feladatot Alekszics és Váradi igyekezett megoldani. Az egyre inkább elemében lévő szülinapos Hinnant számtalan gólpassza után végül egálra hozta az első negyedet.

A második játékrész is inkább küzdelmet, mint szép játékot hozott. A zalaiak négy perc alatt 2 pontot szereztek, szerencséjükre a szolnokiak sem villogtak, de újból átvették a vezetést. Aztán Timberlake fújt riadót két 3 pontos után egy szép betöréssel köszönt be, és a 18. percben máris a hazaiak vezettek 36-31-re, amiből a félidőre is maradt 3 pontos „fór”.

chadszol01.jpgA nagyszünet után a harmadik negyedben nagyobb sebességre kapcsolt és összeroppantotta ellenfelét a ZTE. Két perc alatt Hinnant villanásai, majd Watson labdalopását követő zsákolása után tíz pont fölé nőtt az előny (48-37). A Szolnoktól többször is könnyedén vette el a labdát a fél pályáig kitámadó ZTE, a folytatásban pedig már játszi könnyedséggel szerezte a kosarakat a hazai gárda a teljesen széteső Olajjal szemben. Alekszics még megpróbált egy utolsó rohamot vezényelni, azonban ma nem akadtak társai. A kék-fehérek innentől pedig már parádéztak. A 29. percben már húsz pont volt a két csapat között (67-47)

A ZTE aztán a negyedik negyedet ott folytatta, ahol a harmadikat abbahagyta. Nagyon fáradtnak tűntek már a piros-feketék, a zalaiak azonban éltek a pályán. Wilson megbízható védőmunka után támadásban is villogott, míg a csereként beálló Simon két triplát is elsüllyesztett. A zalai szurkolók joggal éltették csapatukat, a ZTE győzelméhez kétség sem férhetett.

Az állás 1-0, folytatás szombaton 15.45-től a szolnoki katlanban.
Jegyeket elővételben csütörtök 9-től péntek 18 óráig 1500 Ft-os egységáron a Queen Sport áruházban bocsátunk szurkolóink rendelkezésére.



Nyilatkozat-kosár

Völgyi Péter, vezetőedző:

- Az első félidőben nem találtunk be kintről. Rengeteg üres dobóhelyzetet teremtettünk, de sajnos nem sikerült bedobnunk azokat. Kísértetiesen hasonlított az első félidő a Sopron elleni párharcra, ahol ugyanez volt a helyzet. A Szolnok amúgy is nagyon erős palánk alatt, ahonnan nagyon nehéz volt gólt dobni, és így is játszottunk egy egál félidőt.
A második félidőben annyi történt, hogy sikerült ritmust váltani, egy sokkal agresszívebb egészpályás letámadásra tért át a csapat, ez megzavarta a Szolnokot, könnyű labdákat szereztünk, nagyon jól megoldottuk a kizárást saját palánkunk alól, és megjöttek azok a hárompontosok, amik az utolgaspszol01.jpgsó három meccsen sajnos hiányoztak. A nagyarányú győzelemnek ez volt a kulcsa. Van két napunk, készülünk tovább és megpróbálunk szombaton Szolnokon is nyerni!

Gáspár Dávid, a második félidő kulcsembere:

- A védekezésünk összeállt a második félidőre és az agresszív letámadás meghozta a gyümölcsét. Az első félidőben is próbáltuk ugyanezt a módszert, csak akkor még nem működött rendesen. Örülök, hogy ez így a harmadik negyedre kicsúcsosodott és sikerült belőle előnyt szereznünk, ami magával hozott egy jobb támadójátékot is. Beestek a dobások ezután, és ez eredményezte a nagyobb különbségű győzelmet.
- Szolnokon hasonló taktikával lehet esélyünk?
- Mindenképpen! A Szolnok egy nagyon jó csapat, főleg az otthoni környezetben, úgyhogy csak egy nagyon jó védekezéssel szerezhetünk ott is előnyt. Kemény meccsre számítok, oda kell tenni magunkat!


dr. Kelemen Péter, a klub elnöke:

- Csodálatos hangulatot teremtettek azok a szurkolók, akik a televíziós közvetítés ellenére kilátogattak a csarnokba. Köszönjük nekik! Jó volt nézni a lelátókon a csupa fehéret és az a konfetti és szerpentineső, ami szintén fehérbe borította a pályát megint csak csodálatos volt! Nagyon szépen köszönjük!
A meccsről csak annyit, hogy elég döcögősen kezdtünk én úgy láttam, hogy egy kicsit idegesen is. Aztán ahogy fokozatosan megnyugodtunk és elkezdtük játszani a saját játékunkat, beestek már azok a távoli dobások, amik az első félidőben tiszta helyzetből nem sikerültek. Ezután magabiztosan gyűrtük le a Szolnokot, akik egy ötmeccses sorozat után fáradtabbnak tűntek, mezőnyposzton sérülések miatt problémáik voltak, ezt mi kihasználtuk és győztünk. Szolnokon 50 % esélyünk van az újabb sikerre, nagyon nehéz ott nyerni, de a mi csapatunkat pedig nagyon nehéz megverni!

 

IMGL2757.JPG

 Zalakerámia ZTE KK; Dallos Ádám, Jóna István

Megosztás