Kemény meccsre készülünk a Sopron ellen

Két hazai mérkőzés következik csapatunk, a Zalakerámia ZTE KK számára, de nem lesz köztük túl sok idő. Szerdán (18.00-kor) előbb a Sopron KC lesz a vendég a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban, szombaton pedig az Endo Plus Service Honvéd érkezik.

Négy nap, két meccs tehát a heti penzum együttesünknek, amely, ha nem szenvedett volna vereséget Oroszlányban, most két győzelemmel a háta mögött várhatná a soron következő két mérkőzését. Így viszont egy győzelem és egy vereség az eddigi mérlegünk (a nyitányon, ugyebár a Szegedet győztük le), ugyanúgy, mint a Sopronnak. Gasper Potocnik legénysége előbb – hosszabbítás után – 80-79-re legyőzte a DEAC-ot, majd az NKA Universitas Pécs otthonában kapott ki 81-70-re.

Két hazai mérkőzésünk előtt vezetőedzőnk, Matthias Zollner így tekintett az előttünk álló feladatokra:

– Az első bajnoki találkozónkon tettünk egy lépést előre, de a legutóbbi meccsünkön nem játszottunk jól. Viszont fejlődésben szeretnénk maradni, ez viszi előre a csapatot is. A héten kifejezetten a védekezésünkre koncentráltunk, hiszen az sem működött jól Oroszlányban. A Sopron különböző típusú játékosokból áll, támadásban kiegyensúlyozott együttes. Kemény hét előtt állunk, és azt gondolom, hogy nehéz ellenfél lesz a Sopron. Most nem is tekintek előrébb, mint ez az egy mérkőzés.

Csapatunk minden tagja játékra kész, kivéve a továbbra is sérült Aaron Jonest.

A találkozó előtt Sitku Mártonnal beszélgettünk, aki éppen Sopronból érkezett csapatunkhoz:

 

 

A szerdai találkozóra, ahogy eddig, szurkolóink online is megvásárolhatják a belépőiket, és kérjük, hogy minél többen éljenek ezzel a lehetőséggel. A Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban pedig a hazai találkozókon továbbra is van lehetőség szurkolói pólókat vásárolni a csarnok északi oldalán található ruhatárban.

 

 

Hajrá, Zete!

2024. október 8. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás