Nyuszi Kupa - Az előkészítő csoportnak rendeztünk tornát

Hétfőn délután gyermekzsivajtól volt hangos a Mindszenty József Általános Iskola és Gimnázium tornaterme, ahol klubunk a 2014/2015-ös előkészítő korosztálynak rendezte meg a „Nyuszi Kupa” elnevezésű tornát.

A remekül sikerült Mikulás Kupa után ezúttal húsvéti ünnepkörhöz igazodva szerveztünk programot a gyerekeknek. 

- Előkészítős csapataink jövőre kenguru korosztályban már bajnoki mérkőzéseket játszanak. Hogy versenylehetőséget biztosítsunk gyermekeinknek, ezért szerveztük meg a Nyuszi Kupát - tájékoztatott Bencze Tamás klubunk szakmai igazgatója. 

A tornán a ZTE KK két csapattal, míg a ZKTE lány utánpótlás egyesülete egy csapattal vett részt. A gyerekek nagy akarással és lelkesedéssel vetették bele magukat a küzdelembe és minden kosárnak úgy örültek, mintha bajnoki győzelmet ért volna. 

- Hasznos volt ez a rendezvény, hiszen igy játék közben és nem csak edzésen figyelhettük meg a gyerekeket, hogy működnek csapatban, kinek, milyen erőssége jön elő egy versenyszituációban. A gyerekeknek nagy élmény volt, hogy játszhattak. Jó volt látni az önfeledt arcokat játék közben és ahogy örültek egymás sikerének. - értékelt Bencze Tamás. 

Klubunk szakmai igazgatója elmondta, hogy cél minél több fiatalt megnyerni a kosárlabda sportnak, hogy a jövő biztosítva legyen a zalaegerszegi kosárlabdázásnak. Jelenleg 35 fiatallal dolgoznak edzőink az előkészítő csoportokban. 

Mindenki játszott mindenkivel, így két-két meccset vívtak a csapatok. A torna zárásaként pedig érmeket, kupát és nyuszicsokit kaptak a gyerekek. 

2023. április 4. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás